Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Sweet & sour hand-i-hand

Inlägg från sommar 2012

Rabarberkaka med kardemumma

  • 300 g rabarber
  • 4 ägg från glada hönor
  • 3 dl rårörsocker
  • 1 msk kardemumma
  • 150 g mandelmassa
  • 3,5 dl dinkelmjöl (vanligt går också bra)
  • 1 tsk bakpulver (kan uteslutas för kladdigare kaka)
  • pärlsocker
  • 75 g smör

Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 25x40 cm). Skär rabarbern i skivor, 3-5 mm. Riv mandelmassan grovt. Sätt ugnen på 175 gr C. Vispa ägg och socker. Rör i kardemumma. Blanda i den rivna mandelmassan. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Rör ner rabarbern, allt ska blandas jämnt. Bred ut smeten i långpannan. Hyvla över smör eller ringla över flytande margarin. Strö över pärlsocker. Ställ mitt i ugnen och grädda ca 30-35 min. Ställ kallt innan du skär fina rutor.

Kommentarer