Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Superfruktpinnar

Inlägg från april 2013

Gojistavar

Här kommer en kaka som är lite speciell i smaken, både söt och kärv. Full av energi.

  • 200 g smör, smält
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 rejäla teskedar vanilj
  • 2 msk sirap
  • 7 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1-2 dl gojibär

Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller plåt. Sätt ugnen på 175 gr C. Smält smör och vispa ner socker, sirap och vaniljsocker. Blanda mandelmjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Sist rör du i gojibären. Lägg ut en lång rulle ca 3 cm i diameter. Degen är kladdig, så det funkar bäst att klicka ut rullen med en sked. Ställ mitt i ugnen och grädda ca 12-15 min. Rullen flyter ut och ska bli ljust brun.

Ta ut och låt svalna lite innan du snedskär stavarna. Låt den stå kallt innan du bryter bitarna så blir kakorna snyggare.

Kommentarer

Kajsa:
Hej Helene, jag gillade verkligen det här receptet! Kakorna blev jättegoda, dock flöt degen inte ut av sig själv så jag plattade till den när jag märkte det (så det gick bra ändå), kanske beror det på olika sorters mandelmjöl?
Helene:
Hej Kajsa! Det låter som en trolig förklaring, fast man kan nog testa med mindre mandelmjöl också. Kanske röra i lite i taget på slutet. Kul att du gillar receptet!