Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Plommonpaj med kokostäcke

Inlägg från höst 2017

Plommonpaj med kokostäcke

  • 150 g smör
  • 1 knapp dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 100 g riven mandelmassa
  • Plommonsylt, funkar även med annan sylt
  • ½ ekologisk citron, rivet skal och pressad saft
  • 200 g riven kokos
  • 1 dl socker
  • 1 rejäl tesked vaniljsocker
  • 3 ägg från glada hönor

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret. Blanda mjöl och havregryn. Fyll på med riven mandelmassa. Rör i smöret. Arbeta ihop allt till en ganska fast pajdeg. Tryck ut degen i en springform. Se till att degen går upp någon cm på kanterna.

Rör i det rivna citronskalet och saften i sylten, så får den en frisk, lite syrlig smak. Fyll pajbotten med sylt, ett lager på ca ½ cm.

Blanda kokos, socker och vaniljsocker. Knäck i äggen och blanda väl. Fördela över pajbottnen, lite i taget med en sked så att det täcker nästan helt. Det gör inget om sylten syns lite igenom kokostäcket. Lite petjobb eftersom kokossmeten inte kan flyttas runt när den landar i sylten, och den flyter inte ut. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Kakan ska ha lite färg.

Hyvla över lite mörk choklad med en potatisskalare när kakan fortfarande är varm.

Om du får kokosröra och sylt över, klicka i kokosröran i en minimuffinsform, gör en grop och toppa med en liten sked sylt. Grädda i 175 grader ca12-15 min. Nu har du en gluten- och laktosfri småkaka för dem som inte vill ha vanlig pajdeg.

Kommentarer

Raili:
Denna kaka var god på det sättet att kokos och citron passar väl och inte så söt. Musiken ?
Helene :
Gillar Bo Kaspers jättemycket. Tänkte nog mer att nu kommer vintern...