Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Manhattanpaj

Inlägg från september 2009

Svart vinbärspaj

Du behöver en springform, ca 24 cm.

  • 100 g smör eller kokosfett
  • 1 knapp dl muscovadosocker
  • 1 ägg från en glad höna
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • ca 3 dl svarta vinbär
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 50 g smält smör eller kokosfett
  • 1 ½ dl fiberhavregryn
  • 2 tsk kanel eller kardemumma
  • 1 knapp dl muscovadosocker
  • 1 rejäl tesked vaniljsocker
  • ½ dl hackad mandel eller cashewnötter

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret/kokosfettet. Rör i socker, ägg och havregryn. Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta ihop allt till en ganska fast pajdeg. Tryck ut degen i en springform. Se till att degen går upp ett par cm på kanterna.

Fyll pajbottnen med bären. Rör ihop potatismjöl med socker. Strö över bären.

Smält 50 g smör eller kokosfett. Rör i havregryn, socker, vaniljsocker, kanel/kardemumma och mandel/nötter. Fördela över bären.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

God som den är, varm eller kall. Passar också med glass, grädde eller vaniljvisp.

Kommentarer

HELGA:
äntligen har jag hittad dina fina recept Helen, det ska bli ett NÖJE att baka. sen hörs vi igen KRAM Helga
Helene:
Bra Helga! Du kommer att lyckas fint.