Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Knäckigaste rabarberpajen

Inlägg från juni 2010

Rabarberknäckkaka

Det här är det bästa man kan göra av rabarber.

Pajbotten

  • 2 ägg från glada hönor
  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 rejäl tesked mald kardemumma
  • 0,5 dl fiberhavregryn
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • 400 g rabarber, skuren i halvcentimeterstora bitar
  • 1-2 msk potatismjöl

Knäcktopp

  • 200 g smält smör/kokosfett
  • 3 dl farinsocker
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 100 g finhackad mandel

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 150).

Rör ihop ägg, socker, kardemumma, havregryn och dinkelmjöl i en stor skål. Blanda rabarberbitarna och potatismjölet. Häll alltihop i en smord form 20-25 cm i diameter, och som har en kant på minst 4-5 cm. Smält smöret. Rör i farin, mjöl och hackad mandel. Fördela över rabarberröran, så att det täcker hyfsat.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. (i varmluft 20-25 min). Knäcktäcket ska bli gyllenbrunt. God som den är, varm eller kall. Passar också med glass, grädde eller vaniljvisp.

Senast ändrad 2013-11-14

Kommentarer

Pernilla:
Hej! En underbar kaka till kräftskivan som ni är bjudna på.... Hör av er! Kram
Helene:
Kakor passar utmärkt till kräftor, frågan är bara vilket man äter först. Jättekul att ses!
Erik:
Hej:) det var längesedan vi sågs men tänkte höra om jag kunde få ett bra recept på paj med cocos i? Hoppas allt väl med dig! Mvh 10-261
Helene:
Hej Erik! Allt är bra, som vanligt alltså. Har inte koll på när du skrev, men det närmsta kokospaj jag har gjort är receptet från juni 2009. Ska fundera ut något nytt. Kokos är gott! Ha det bra, Helene