Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Kaffekaka Kebnekajse

Inlägg från sommar 2013

Kaffekaka med kanel och kardemumma

  • 100 g smör
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 dl rårörsocker
  • 6 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk kardemumma
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl kallt kaffe

Topping:

  • 200 g filadelfiaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 100 g smält smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 generösa tsk vaniljsocker
  • Saft från 1 limefrukt eller citron

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnspanna ca 25x40 cm.

Smält smöret. Häll i rapsoljan och vispa ihop med sockret. Vispa i ett ägg i taget. Vispa i kryddorna och saltet, därefter kaffe och yoghurt. När smeten är slät vispar du sakta ner mjöl med bakpulvret iblandat. Fortsätt vispa tills smeten blir jämn. Häll ut i bakplåtsklädd ugnsform. Grädda ca 35 min tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna.

Smält smöret till toppingen. Blanda i med resten av ingredienserna och vispa tills smeten är slät. Bred över kall kaka. Innan servering kan du sikta kakao, ev blandat med kanel, över kakan. Skär upp i lagom stora bitar.

Kommentarer