Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Hjärtekaka

Inlägg från 2016

Glutenfri

  • 3 äggvitor från glada hönor
  • 200 g riven mandelmassa
  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 2 msk kakao
  • 1 dl starkt, kallt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mandelmjöl

Glasyr

Dr Ötkers kristyr på tub är lätt att rita hjärtan med, även om inget blir likadant.

Sätt ugnen på 175 gr C. Lägg 20-25 bullformar på en bakplåt. Smält chokladen i smöret på låg värme (90 ca 1 min i mikro), rör om och mikra en minut till om det behövs. Vispa äggvitan fluffig. Rör i den rivna mandelmassan. Rör i vaniljsockret i kaffet, så blandar det sig bra. Häll långsamt i chokladsmörsmeten, kaffeblandningen och sist mandelmjölet. Allt ska blandas jämnt. Klicka ut smeten i formarna, 1-1,5 cm högt. De jäser inte mycket. Ställ mitt i ugnen och grädda ca 10-12 min. Ta ut och låt svalna innan du glaserar. De ska vara kladdiga och ätas kalla.

Kommentarer