Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Himlens chokladkaka

Inlägg från november 2008

Chokladkaka med kaffe och cashew

Du behöver en springform, 24-25 cm. Olja och bröa med kokosflingor.

  • 3 ägg från glada hönor
  • 0,75 dl muscovadosocker
  • 1 dl sirap
  • 250 g vaniljkesella
  • 2 msk snabbkaffe (utrört i 0,5 dl vatten)
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 0,75 dl kakao
  • 2 krm salt (om du inte använder saltade cashewnötter)
  • 1 knivsudd chilipeppar
  • 1 dl grovhackade cashewnötter

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 150). Rör ihop ägg, socker, vaniljkesella, sirap och snabbkaffe. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, ev. salt och chilipeppar. Rör ihop allt. Blanda i hälften av de hackade nötterna, och strö sist över den andra halvan. Grädda i mitten av ugnen ca 18-20 min. (i varmluft ca 15 min). Kakan ska bara stanna.

Servera kall, med vaniljglass (gammaldags) eller vispgrädde.

Variationer:

  1. Byt ut vaniljkesella mot vanlig. Häll i 2-4 msk konjak. Ta bort nötterna.
  2. Häll i 0,5-1 dl Bailey´s eller Grand Marnier eller Advocat-likör.

Inga barn brukar bli glada av dessa variationer.

Kommentarer