Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Grottmannens rabarberfavorit

Inlägg från juni 2009

Rabarber- och jordgubbspaj med kokostäcke

Massor med favoriter ? i tre lager.

Pajbotten

  • 100 g smör/kokosfett
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 1 ägg från en glad höna
  • ½ tsk bakpulver

Mellanlager/kompott

  • 100 g jordgubbar
  • 100 g rabarber, skuren i centimeterstora bitar
  • 200 g syltsocker

Kokostäcke

  • 2 ägg från glada hönor
  • 2 dl kokos
  • 1 knapp dl muscovadosocker
  • 1 rejäl tesked kardemumma
  • ½ dl pinjenötter

Koka jordgubbs/rabarberkompotten. Den ska bli lite mosig. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 150). Smält smöret. Riv mandelmassan. Rör i den, ägget och havregrynen i det smälta smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta ihop allt till en ganska fast pajdeg. Tryck ut degen i en springform. Se till att degen går upp ett par cm på kanterna. Fyll pajbotten med jordgubbs/rabarberkompotten. Rör ihop ägg, kokos, socker och kardemumma. Häll röran över kompotten och se till att det täcker. Strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. (i varmluft 20-25 min). Kokostäcket ska bli gyllenbrunt.

God som den är, varm eller kall. Passar också med glass, grädde eller vaniljvisp.

Kommentarer