Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Fakirens drömmazarin

Inlägg från juli 2010

Rutig hallonmazarin

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl (dinkel)
  • 2 msk socker (muscovado)
  • 150 g smör (eller kokosfett om du är laktosintolerant)
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör (eller kokosfett om du är laktosintolerant)
  • 4 -5 ägg från glada hönor
  • 1 dl vetemjöl (dinkel)
  • 1 tsk bakpulver
  • 3-4 dl frysta hallon

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • Saft från ½ citron + vatten (0,25 dl vätska)

Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 25x40 cm). Blanda mjöl, socker och rumsvarmt smör till pajskalet. Tillsätt 2 msk vatten, arbeta ihop och låt vila ca 30 min. Sätt ugnen på 150 gr C. Riv mandelmassan grovt medan du väntar. Bre ut pajskalet i långpannan och grädda i ugnen ca 5 min. Till fyllningen blandar du 100 g rumsvarmt smör och äggen med den rivna mandelmassan. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten. Allt ska blandas jämnt. Bred ut över det nygräddade pajskalet, fördela de frysta hallonen och tryck ner dem lite i smeten. Ställ mitt i ugnen och grädda ca 20-25 min. Ta ut och låt svalna innan du glaserar kakan. Blanda florsocker med citronvätska och lägg i en plastpåse. Klipp ett litet hål i hörnet på påsen, så är det lätt att ringla glasyren över kakan. Ställ kallt innan du skär fina rutor.

Kommentarer