Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Chokladchock

Inlägg från vår 2013

Chokladruta

  • 5 stora ägg från glada hönor
  • 4 dl rårörsocker (funkar med vanligt också)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1 dl svart vinbärslikör el. liknande
  • 1,5 dl kakao
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör (eller kokosfett om du är laktosintolerant)
  • 1 dl rapsolja

Glasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 150-200 g mörk choklad (70%) i bitar
  • 10 After Eight
  • kokosflingor eller mintkulor eller finkrossad polkagris

Sätt ugnen på 200 gr C. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med lite hög kant. Kakan jäser till dubbel höjd. Smält smöret/fettet. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i kallt kaffe och likör. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Häll i smeten. Rör i smöret/fettet. Häll upp i plåten, ställ mitt i ugnen och grädda ca 25 min. Kakan ska vara genomgräddad. Ta ut och låt svalna ordentligt, gärna kallt.

Gör glasyren medan du väntar. Låt grädden och chokladen sjuda i en kastrull tills den tjocknar. Lägg i After Eight och rör ihop. Låt svalna. Bred över kall kaka och ställ kallt igen. Strö över kokos, eller något annat vackert och gott innan du skär upp i rutor. Förvara i kylskåp.

Kommentarer