Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Chokladbollar för alla

Inlägg från februari 2017

Chokladbollar med cashewnötter

(laktosfria) ca 30 st

  • 100 g laktosfritt smör
  • 1 dl laktosfri creme fraiche
  • 1 dl farinsocker (vanligt funkar också)
  • 1 rejäl tsk vaniljpulver
  • 1 dl kakao
  • 4 dl havregryn
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 3-4 msk starkt, kallt kaffe
  • 1 dl cashewnötter

Ställ ut ca 30 små formar på en bricka.

Lägg nötterna i en plastpåse och hacka grovt. Du kan använda hammare eller brödkavel.

Blanda farin, vanilj, kakao och chilipulver.

Smält smöret på svag värme i en skål med lock över i mikron. Smör stänker bra, och du vill inte städa mikron innan du kalasar.

Blanda creme fraiche, det smälta smöret och de torra ingredienserna. Häll i 3 msk kaffe. Rör tills allt är jämnt fördelat. Nu rör du ner havregrynen, en dl i taget. Smeten ska vara kladdig, men inte för lös. Du kan röra i ytterligare en msk kaffe om smeten känns för hård. Den stelnar när den blir kall.

Nu har du en kladdig röra som det krävs lite tålamod att få ner i de små formarna. Ta två teskedar till hjälp.

Strö över de hackade cashewnötterna och ställ kallt. De försvinner snabbt när de kommer fram igen.

Kommentarer