Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Browniecheesecake

Inlägg från 2016

Browniecheesecake

  • 100 g smör
  • 100-150 g mörk choklad
  • 2,5 dl rårörsocker
  • 2 ägg, vispas
  • 1 dl starkt, kallt kaffe
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 2 krm salt
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 1 dl grekisk yoghurt

Topping:

  • 400 g filadelfiaost
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 ägg från glada hönor
  • 2 dl florsocker
  • 1 generös tsk vaniljsocker
  • Saft från 1 limefrukt eller ½ citron

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg rundklippt bakplåtspapper (så slipper du diska formen) i en rund ugnskakform ca 24 cm.

Smält chokladen försiktigt i smöret. Kör lägsta värmen i mikron 1 minut i taget. Vispa ihop äggen och sockret. Vispa i chilipulver och salt, därefter kaffe och yoghurt. När smeten är slät vispar du sakta ner mjölet. Fortsätt vispa tills smeten är jämn. Häll ut i formen. Grädda ca 20 min. Vispa ihop ingredienserna till toppingen, så att smeten blir slät. Ta ut browniebottnen ur ugnen, sänk till 160 grader, häll på toppingen och grädda ytterligare 40-45 min. Toppingen ska få lite färg och stelna. Låt svalna. Lägg två bitar mörk choklad i en plastpåse som du kan klippa av hörnet på, inte en påse med flervikt botten. Värm i en kopp varmt vatten, inte kokande. När kakan är kall och chokladen i påsen helt smält, kan du klippa ett pyttelitet hål i kanten på påsen, så har du en tunn pip som du kan göra chokladmönster med. Skär upp i lagom stora bitar, sen är alla som ätit mätta och fridfulla.

Kommentarer