Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Björns inflyttningskaka

Inlägg från vinter 2016

Chokladkolakaka med tryffelglasyr

  • 100 g smör
  • 2 stora ägg från glada hönor
  • 2,5 dl muscovadosocker (funkar med vanligt också)
  • ½ tsk salt om du använder osaltat smör eller kokosfett
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl dinkelmjöl (funkar med vanligt också)
  • 1 knivsudd chilipulver
  • 0,5 dl kallt kaffe

Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, Om du dubblar smeten kan du använda en långpanna ca 25x40 cm och göra rutor istället.

Smält smöret/fettet. Sätt ugnen på 150 gr C. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret/fettet. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, chilipulver och ev. salt. Häll upp i långpannan, ställ mitt i ugnen och grädda ca 20-25 min. Kakan ska vara lite krackelerad och seg. Låt kallna.

Glasyr med vit choklad

  • 1 deciliter vispgrädde
  • 25 gram smör
  • 200 gram vit choklad
  • 1-2 matskedar Cointreau apelsinlikör rörs i sist. Ska inte koka.

Koka upp grädde och smör försiktigt i en kastrull. Kokar över på nolltid. Ta kastrullen från värmen. Rör i hackad vit choklad och rör om tills chokladen smält. Rör I Cointreau. Låt svalna men inte stelna innan du häller over chokladkolakakan. Garnera med lingon eller granatäpplekärnor. Det funkar också att hyvla över mörk choklad.

Kommentarer