Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Annas Chokladbomb

Inlägg från sommar 2015

Chokladkaka

  • 200 g smör (eller kokosfett om du är laktosintolerant)
  • 100 g mörk choklad
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker alt flytande vaniljextrakt
  • 4 ägg från glada hönor
  • 3-4 dl rårörsocker (funkar med vanligt också)
  • 2 krm salt
  • 3 dl dinkelmjöl alt Finax mjölmix (glutenfri)
  • 150-200 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 gr C. Lägg bakplåtspapper i, eller bröa en springform (ca 25 cm diameter). Hacka den vita chokladen grovt.

Smält smöret/fettet och den mörka chokladen tillsammans. Rör i kakao i den smälta massan.

Vispa ägg, vanilj och socker lätt. Blanda i chokladmassan, sen mjöl och salt. Rör i den vita chokladen sist.

Häll upp i formen, ställ mitt i ugnen och grädda ca 30 min. Kakan ska ha en skorpa, men vara kladdig inuti.

Ta ut och låt svalna ordentligt innan servering, gärna kallt. God med löst vispad grädde, vaniljglass, eller bara som den är.

Om det blir något kvar kan den förvaras några dagar i kylskåp.

Kommentarer