Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas
med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid.
I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Andreas egen punschpaj

Inlägg från februari 2010

Punschpaj

Den här pajen behöver ingen närmare presentation. Gillas av alla som inte är allergiska mot punsch. Barn och absolutister hoppar nog över.

  • 100 g smör
  • 1 knapp dl muscovadosocker
  • 1 dl finhackad mandel
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kallt vatten
  • 250 g mascarponeost
  • 1-1,5 dl mjölk eller grädde
  • 1dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2-3 msk punsch

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft 150).

Smält smöret. Rör i socker och hackad mandel. Blanda mjöl och bakpulver. Arbeta ihop allt till en ganska fast pajdeg. Med ett par matskedar vatten i degen håller pajskalet ihop bättre. Tryck ut degen i en springform. Se till att degen går upp ett par cm på kanterna. Grädda i ugn ca 15-20 min. Låt svalna.

Vispa försiktigt ihop mascarpone med 1 dl grädde/mjölk. Smeten ska bli slät men inte rinnig. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker. Häll de torra ingredienserna i ostsmeten. Blanda väl. Smaka av med punsch. Om smeten blir för tjock spär du med mer grädde/mjölk.

Häll punschsmeten i pajskalet. Kan ätas direkt.

Kommentarer